R&D Engineer Software


Be visionary

At FLIR, we have a simple but ambitious mission: to develop market-leading thermal and sensing technologies which enhance everyday life. From saving energy, to saving lives FLIR is making a real difference in our world.

Our products are used in a wide array of situations to rescue people in danger, detect criminals, conserve energy, navigate safely, provide security around the globe, and protect our environment.

We are looking for individuals who thrive on making an impact and want the excitement of being on a team that wins.

  

Job Description

  

Lei av Java?

FLIR Unmanned Aerial Systems designer, produserer og programmerer verdens minste operasjonelle drone. Utviklingsavdelingen i FLIR UAS består av et tverrfaglig team på ca 35 personer, og utvikler så godt som alle delene av dronen selv. Utviklingsavdelingen har spesialister innen mekanisk design, elektronikk, reguleringsteknikk, autonomi og softwareutvikling.

Når programvaren krasjer hos oss, så krasjer den på ordentlig! Vi i software-gruppen skriver drivere, motorkontrollere, kjøresystemer, schedulere, radioprotokoller, brukergrensesnitt og annet som behøves for å holde dronen i lufta. Software-gruppen er en allsidig gjeng; med bakgrunn fra flydesign, forskning, robotikk og informatikk. Det er alltid mye som kan gjøres smartere, raskere, bedre, og nå trenger vi flere utviklere for å få tid til alt. 

Med en drone på bare 30 gram så er det ikke spesielt farlig å krasje, og vi har myke tepper! Slipp den løs over pulten din og fly over hodene på dine kolleger, eller ta en tur ut i solen—det er lav terskel for å se hvordan koden din flyr i praksis. Hos oss vil du få stor innflytelse på egne arbeidsoppgaver og valg av metoder, og du vil i stor grad kunne strukturere dagen som du selv ønsker. Du vil få ta del i alle faser i utviklingen, fra designvalg til koding og testing. Det er ikke så nøye hva du har studert eller jobbet med tidligere, så lenge du kan vise til gode resultater innen en fagdisiplin som er relevant. Det er ikke et krav at du har holdt på med droner før. 

 

Interesse eller erfaring med en eller flere av følgende:

·       C/C++

·       Sanntids- og embedded-programmering

·       Brukergrensesnitt, GUI

·       Spillutvikling og simulering

·       Bildebehandling, videokomprimering

 

Bonusferdigheter:

·       Qt

·       Linux

·       Optimalisering

·       Yocto, bitbake

·       Kunnskap om kryptering

 

Ønsket bakgrunn:

·       Utdanning på MSc eller PhD nivå, eller relevant kompetanse og erfaring

·       Gode programmeringsferdigheter

·       Både nyutdannede og søkere med erfaring ønskes

 

Vi tilbyr:

·       Spillkvelder med brettspill og drone-racing med egenutviklet drone

·       Kort vei fra kode til drone: bygg, last på og ta av fra pulten

·       Innendørs flyhall

·       Bra kaffe!

·       Bedriftsidrettslag

·       Gode pensjons- og forsikringsordninger

·       Ping pong

 

Det er en forutsetning at ansatte kan sikkerhetsklareres i henhold til norske regler. For informasjon om sikkerhetsklarering se https://www.nsm.stat.no/om-nsm/tjenester/personellsikkerhet/slik-blir-du-sikkerhetsklarert/ofte-stilte-sporsmal-om-sikkerhetsklarering/

Vennligst legg ved:

·       CV

·       Kortfattet motivasjonsbrev

·       Karakterutskrifter

Arbeidssted er i våre kontorer på Hvalstad, Asker, ca. 15 km utenfor Oslo.

  

FLIR and all of our employees are committed to conducting business with the highest ethical standards. We require all employees to comply with all applicable laws, regulations, rules and regulatory orders. Our reputation for honesty, integrity and high ethics is as important to us as our reputation for making innovative sensing solutions.

FLIR is an equal opportunity employer.