Release &Test Engineer


Be visionary

At FLIR, we have a simple but ambitious mission: to develop market-leading thermal and sensing technologies which enhance everyday life. From saving energy, to saving lives FLIR is making a real difference in our world.

Our products are used in a wide array of situations to rescue people in danger, detect criminals, conserve energy, navigate safely, provide security around the globe, and protect our environment.

We are looking for individuals who thrive on making an impact and want the excitement of being on a team that wins.

  

Job Description

  

Om rollen 

I rollen som Release &Test Engineer på FLIR arbetar du operativt och deltar i vidareutveckling av vår releaseprocess och den serverpark som stöder denna. Vi är ute efter att skapa en process som går mot continuous integration men även efter att underhålla denna och där vi ser stora möjligheter till utveckling. För oss betyder det ett långsiktigt arbete där också tjänsten kommer att utvecklas till att titta på hur vi som företag ser på nya system och hur vi ska underhålla applikationer. Du får arbeta med att kontinuerligt förbättra och underhålla våra bygg- och leveranssystem, med att konfigurera nätverkstjänster och utveckla script i Linux miljö.

Då vi går mot att mer och mer bli ett mjukvaruföretag kan uppgifterna variera och innebära allt från att underhålla våra servrar, leda arbetet på olika avdelningar för att säkerställa att arbetet utförs på samma sätt på olika nivåer men även se till att alla verktyg är fungerande och att serverparken är ajour. Rollen är bred och framåt finns det möjlighet att jobba med exempelvis testutveckling, med att driva ett team eller leda projekt. Hur rollen ser ut framåt beror mycket på dina ambitioner och intressen, men vi förväntar oss ändå att du är van vid att arbeta mot IT och styra upp arbetet inom denna domän.

I denna roll jobbar du tillsammans med 100 kollegor på avdelningen för R&D i Sverige. Du rapporterar till chefen för Embedded Systems och får möjligheten att tillsammans med 450 kollegor på FLIR i Täby verkligen göra en skillnad.

Om dig 

Har du en bakgrund som kanske mjukvaruprojektledare, inom test eller utveckling under flera år tror vi att du kan vara den vi söker. Då rollen till stora delar är operativ ser vi gärna att du har erfarenhet av servrar där du kan gå in och se att allt fungerar som det ska men också ta hand om uppgraderingar och underhåll vid behov. Kunskap inom Linux är ett krav och programmeringskunskaper i Java, C++ eller Python är en fördel. Vi tror också att du är bekant med Jenkins, Bash, Docker och Perl samt att detta är något du arbetat med tidigare. Rollen är även bred och vi tror att du har ett intresse för att bredda din kunskap och sätta dig in i även de bitar som kanske är nya för dig.

Som person ser vi att du är någon som kan komma in och sprida kunskap hos oss. Du driver på, motiverar och delar med dig av den kunskap du har samtidigt som du på ett strukturerat sätt kan skapa och styra upp arbetet på flera avdelningar. Då arbetet är komplext med flera utmaningar är du sannolikt en problemlösare med ett analytiskt tillvägagångssätt. Vidare tror vi även att du är nyfiken till din natur med ett stort intresse för teknik.

  

Att jobba på FLIR  

FLIR erbjuder dig en dynamisk arbetsplats där vi utvecklar marknadsledande produkter i teknikens framkant. Vi är idag drygt 3 500 anställda runt om i världen och bedriver verksamhet i mer än 100 länder. FLIR Systems är dessutom något så ovanligt som en global marknadsledare som fortfarande har både utveckling och produktion i Sverige, närmare bestämt i Täby, bara 20 minuter utanför Stockholm.  

  

Vår företagskultur präglas av öppenhet och prestigelöshet där vår framgång bygger på det engagemang som medarbetare har och lägger i sitt arbete. Som anställd på FLIR vill vi att du kunna kombinera yrkes- och privatliv utan stress och dåligt samvete. Vi uppmanar dig att ha kul på jobbet och våga säga vad du tycker och tror på – vi värdesätter din kreativitet och intuition.  

  

Som anställd på FLIR har du fri tillgång till både gym och bastu. Vi organiserar flera gemensamma idrottsaktiviteter och personalföreningar, allt från fotoklubb och yoga till innebandy, löprundor och skidresor och mycket mer!   

  

Låter detta intressant?  

Stämmer detta in på dig? Vi hanterar ansökningar löpande så skicka in din ansökan redan idag, dock senast 2019-09-29, via https://flir.weselect.com/position///6001-test-release-engineer

I din ansökan ber vi dig inkludera CV. Om du inte har ditt CV och personliga brev tillgängligt just nu kan du även registrera en ansökan via mobilen med din LinkedInprofil. Har du frågor om tjänsten är du varmt välkommen att kontakta ansvarig rekryterare Oscar Stierncreutz, tel. 072 224 8530.

Varmt välkommen med din ansökan!

Har du frågor om tjänsten är du också välkommen att kontakta Roger Persson, 08-753 25 41. Generella frågor om FLIR eller organisationen besvaras av Joakim Pedersen, HR, 08-753 27 90.

Besök gärna vår hemsida så kan du läs mer om vårt företag och våra produkter på  www.flir. eu

 
Följ oss på LinkedIn  https://www.linkedin.com/company/flir-systems

  

FLIR and all of our employees are committed to conducting business with the highest ethical standards. We require all employees to comply with all applicable laws, regulations, rules and regulatory orders. Our reputation for honesty, integrity and high ethics is as important to us as our reputation for making innovative sensing solutions.

FLIR is an equal opportunity employer.